İletişim için mail atınız. Sadece siparişleriniz için Tel: 506 263 98 08|siparis@etoburbitkim.com
Sinek Kapan Tohumdan Çoğaltma2017-04-09T19:13:48+00:00

Sinek Kapan Tohumdan Çoğaltma

Venus fly trap’ı tohumdan yetiştirmek kolay olduğu kadar aynı zamanda sabır gerektiren bir süreçtir. Sinek kapan bitkisi dormancy’den çıkarken çiçek üretir. Sinek Kapan tohumu ise genelde nisan ile haziran ayları arasında oluşur. Yani haziranın sonu temmuzun başında en taze sinek kapan tohumları bulma şansınız daha yüksektir. Sinek kapan tohumdan çoğaltma işlemini yılın her dönemi yapabilirsiniz

Etçil bitki tohumlarının maliyeti yüksektir. O yüzden etobur bitki tohumu alırken dikkatli olun. Bilmediğiniz yerden alacağınız etobur bitki tohumlarının sahte olma olasılıkları oldukça yüksektir.

Sinek kapan tohumdan çoğaltma işleminin adımlarını aşağıdan okuyabilirsiniz

Adım adım Sinek Kapan tohumdan çoğaltma

  • Önce sinek kapan toprak karışımınızı hazırlamalısınız. Venus fly trap her toprakta yetişmez. Sadece besin değeri az, asidik topraklar da yetişir. Toprak karışımı için perlit ve silika kumu kullanarak toprağın havalanmasına yardımcı olabilir ve toprağın su tutma kapasitesini artırabilirsiniz. Asla normal bahçe toprağı ve gübre kullanmayın!
  • Tohumları çimlendireceğiniz saksıyı temin etmelisiniz. Bu saksı ya da kap, tohumları sıcak ve nemli tutmalı ve aynı zamanda hava akışına izin vermelidir. Saksınızın altında yeterince delik olmalı ve bu delikler su akışını sağlamalıdır. Saksınızı nemli tutmak için kilitli poşet kullanabilirsiniz ya da saksınızı daha derin bir kaba koyup üzerini streçleyebilirsiniz.
  • Saf su, yağmur suyu, klima suyu ve benzeri sularla toprak karışımınızı sulayın. Sadece mineral içermeyen su kullanın. Toprak karışımınızı saksıya doldurun.
  • Tohumları toprağın üstüne saçın. Asla gömmeyin.

.

Loading...
sinek kapan çiçeği
  • Su ile spreyleyin. Saksınızı kilitli poşetin içine yerleştirin. Poşeti, 2-3 santim yükseklik olacak şekilde su ile doldurun. Poşeti kilitleyin. Ya da derin bir kaba koyup kabı streçleyebilirsiniz.
  • Direk yakıcı güneş ışığı almayan ama çok aydınlık bir yere koyun. Tohumlar ne kadar çok ışık alırsa o kadar hızlı çimlenecektir. Güneş ışığı altına koyarsanız tohumların yanarak ölme ihtimali vardır. Eğer imkanınız varsa yapay ışıklandırma altına da koyabilirsiniz.
  • Çimlenme tamamlanana kadar toprak daima hafif ıslak olmalıdır. Ara ara su püskürtebilirsiniz. Ancak sadece mineral içermeyen su kullanın.
  • Ara ara kilitli poşeti açarak havalandırma yapın. Bu sayede alg ve mantar oluşumunu azaltırsınız.
  • Tohumları daima sıcak tutmaya çalışın. 24°C – 32°C arası sıcaklık idealdir. Bu sıcaklık değerleri dışındaki ortamlarda çimlendirme süresi uzayacaktır. Aşırı sıcak ve aşırı soğuklardan sakının yoksa tohumlarınız ölebilir.
  • Tohumlar çimlendikten 2 hafta sonra yavaş yavaş kilitli poşetin ağzını açın ve zamanla tamamen poşetten çıkarttın. 2-3 hafta sonra bitkiyi yavaş yavaş gün ışığına alıştırın.
  • Sinek kapan tohumlarının çimlenmesi yaklaşık 3-4 haftayı bulmaktadır.
sinek kapan tohumu